Ránky Edit: Biokonyha magyaros és keleti ízekkel

Ránky Edit: Biokonyha magyaros és keleti ízekkel
Kellemeset a hasznossal, idegent az ismerőssel, régit az újjal párosítja ez a könyv, hogy bevezessen a biokonyha rejtelmeibe. Az egészség megóvása, a helyes táplálkozás alapszabályai ugyanolyan fajsúlyosak, mint a rég elfeledett ízletes magyar ételek receptjei.

A szerző rálátása révén a magyar ételek és az egzotikusabb keleti ízek nyomán tárja elénk az egészséges táplálkozás alapvető építőelemeit. Bemutatja, melyik élelmiszer milyen hatással van szervezetünkre, miközben arról is szó esik, hogyan alakította étkezési szokásainkat a történelem.

 Frühwald Ferenc: Bioholmi
Frühwald Ferenc: Bioholmi
Ez a kötet íránytűként szolgál, akár a legjobb GPS megmutatja az Olvasóknak, merre tartsanak, ha környezettudatossá szeretnének válni az élet minden területén. A Bioholmi tájékoztat arról, hogy mit hol szerezhetünk be és arról is, hogyan győződhetünk meg róla, hogy amit vásárolunk, valóban megérdemli a „bio” címkét. A kézikönyvből megtudhatjuk, milyen előnyökkel jár, ha bio termékeket vásárolunk és, milyen rejtett veszélyek leselkednek ránk a címkét nélkülöző árukban. Az élelmiszereken kívül rengeteg más termék is jelen van a magyar piacon, melyekkel egészségesebb életet élhetünk, ezzel a kiadvánnyal pedig könnyen rájuk találhatunk.

Fazekasné Szántó Tünde: Élvezetes Egészség – Bioételek szakácskönyve
Fazekasné Szántó Tünde: Élvezetes Egészség – Bioételek szakácskönyve
A rágcsálni valóktól az ünnepi ételekig mindent lehet bio módra készíteni. Ebbe nyerünk bevezetést Fazekasné Szántó Tünde bio szakácskönyve nyomán. Ha már tapasztaltak vagyunk a konyhában, ezzel a könyvvel megtanuljuk milyen alapanyagokkal készíthetünk családunknak, barátainknak és saját magunknak egészséges ételeket, adalékanyag mentes alapanyagokból. Ha csak most kezdenénk sütkérezni, akkor rögtön úgy sajátíthatjuk el a recepteket, hogy természetesebb és egészségesebb hozzávalókkal látunk neki. Elvégre a mondás is azt tartja „az vagy, amit megeszel”, legyünk hát egészségesek és természetesek!

Spevack, Ysanne: Biokonyha
Biokonyha
Az egészséges táplálkozás, az ízletes ételek és az élvezetes főzés nem állnak messze egymástól. Próbájuk csak ki a több mint 40 receptet, amelyek ebben a kiadványban találhatók! Egytől egyig természetes, bio alapanyagokat felhasználva készülnek és feledhetetlen kulináris élményt nyújtanak. Aki az egészséges életmód és egyben a környezetvédelem híve is, annak igazán nagy segítséget jelent ez a könyv a konyhában. Az apró konyhai trükkök és a megfelelő alapanyagok hozzásegítenek, hogy szűkebb környezetében csodás szakácsként szerezzen hírnevet magának az Olvasó.