Két korábban alkalmazott összetevő nem áll rendelkezésünkre a piacon az általunk megkövetelt tiszta minőségben. Az avokádóolaj és az olívaolaj speciális kivonatáról van szó.

Már 2011 januárjában az avokádóolaj kivonatát egy speciális olívaolajjal váltjuk ki. Az avokádóról olívára történő átállás változást okozott a deklarációban. Az új receptúrát a készítmény csomagolásán lévő NaTrue embléma és a deklaráció is jelzi. A NaTrue minősítésnél a Rózsakrém a legmagasabb fokot, a „biokozmetikum” minősítést kapta.

2011 nyarától aztán az olívaolajat gyapjúviasszal helyettesítjük. Ez elsősorban az olívaolaj gyártójánál bekövetkező változásokkal függ össze. A gyapjúviasz alkalmazásával kapcsolódunk a rózsakrém eredeti receptúrájához. Az általunk felhasznált rendkívül tiszta gyapjúviasz már a szélsőségesen száraz bőrre kifejlesztett Dr. Hauschka Med készítményeknél is kiváló eredményeket hozott. Az új receptúra leolvasható lesz a csomagoláson található deklaráció segítségével.

A készítmény illatát a változás nem befolyásolja. Az új receptúra hatékonysága és ápoló tulajdonságai tökéletesen megfelelnek a korábbinak. Továbbra is érvényben marad a Natrue minősítés is.

Válasz a gyapjúviasz alkalmazásával kapcsolatos kérdésekre:

A piacon rendkívül sokféle minőségben kapható gyapjúviasz, így a felhasználók sokféle tapasztalatot szerezhettek. Az allergia teszteknél is alaposan utána kell nézni, hogy mivel végezték a tesztet.  Gyakran nem maga a gyapjúviasz a felelős az okozott problémákért, hanem a gyapjúviaszban található gyapjúviasz-alkoholok, szennyeződések és hozzáadott antioxidánsok (Butilhidroxitoluol, BHT). A WALA egy rendkívül tiszta gyapjúviasz alkalmazása mellett döntött, ami mentes minden ilyen antioxidánstól, peszticidektől, és amelynek bevizsgált és állandó minősége sokszorosan igazolódott.

A gyapjúviasznak kiváló ápoló tulajdonságai vannak. Támogatja a bőr nedvességmegkötő képességét. Ez rendkívül fontos különösen a bőr lehatároló képességének sérülése és rendkívül száraz bőr esetén.

 

http://alfadrogeria.hu/catalogsearch/result/?cat=0&q=dr.+hauschka+r%C3%B3zsakr%C3%A9m

http://alfadrogeria.hu/dr-hauschka/med.html