A több mint öt évtizede kifejlesztett és gyártott Börlind kozmetikumok alapanyagait elsősorban biogazdálkodásokból nyerik, a kutatási és fejlesztési csapat arra törekszik, hogy a modern gyártási technológiával előállított termékek folyamatosan, a legmagasabb szinten elégítsék ki a vásárlók igényeit.

Ezt számos elismerési is igazolja. A termékek nem csak minőségi, hanem egyben hatékonysági garanciával is rendelkeznek. (ECO control) Ez a minősítés, többet követel a hagyományos minősítési rendszerekhez képest.

Az EcoControl tanúsítvány garantálja:
- Biztonságos, ökológiai és hatékony termékek.
- A nyersanyagok eredetének bizonyíthatósága és gyártása. A kozmetikai termékek gyártási folyamatának bizonyíthatósága (például hőveszteség helyreállítása).
- Bőr kompatibilitás ellenőrzése biztonsági kiértékeléssel, és bőrgyógyászati tesztek bőr kompatibilitásra (A vizsgálatokat kizárólag önkéntes alanyokon végzik) .
- Bőrgyógyászati hatékonyság vizsgálata, bőrkímélő hatás szempontjából igazolt.
- Botanikai nyersanyagok főleg biológiailag termesztett, ellenőrzött növényekből vagy bizonyított gyűjtésből.
- Állatvédelem: Nem tesztelik állatokon. Nem tartalmaz összetevőket halott állatokból.
- Ásványi nyersanyagok alapvetően megengedettek, ha ártalmatlanok.
- Korlátozottan alkalmazott nyersanyagok, emulgálószerek. Ezen túl megengedett: guerbet alkohol, mely lehetővé teszi a nyersanyagoknak, hogy hasonlítsanak az emberi bőr lipidjeihez.
- A kosenilről való szándékos lemondás. Ehelyett szerves-szintetikus étel színezék megengedett a dekor kozmetikai cikkekhez. Minden más esetben ugyanaz vonatkozik, mint a BDIH.
- Tartósítás: Minden engedélyezett természetből nyert anyag. Tilos a formaldehid használata.
- Ellenőrzés: Független ellenőrző szervezetek által.

A cég nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, valamint aktívan részt vesz a klímaváltozás elleni küzdelemben.  Természetazonos és természetes anyagokat használ, kifejezetten természeti, erőforrás-takarékos termelési módszereket alkalmaz.
Munkatársainak tisztességes munkafeltételeket és béreket biztosít. Úgy véli a közös munka, a nyílt párbeszéd elengedhetetlen eleme a vállalati kultúrának.

Elutasítja a gyermekmunkát, és karitatív szervezeteket támogat.

Elutasítja az állati eredetű nyersanyagok használatát, az állatkísérleteket nehezen lebomló és káros összetevőket.

További információk: Termékek rendeléseAnnemarie Börlind | Arcápolás (film) | Aquanature