Kímélő ápolás és hatékony antiszeptikum? A teafaolaj az élet minden területén gyógyírt jelent!

Napról napra megtapasztalható a jótékony hatású esszencia gyógyító, szépítő hatása, mely az élet legtöbb területén alkalmazható.

A háztartási alkalmazás mellett a kozmetikai iparág is felhasználja a teafaolaj jótékony erejét.

Ám elsőként is ismerkedjünk meg közelebbről magával a teafával. Vajon honnan származik ez a nedű, és hogyan állítják elő?

A keskeny, hosszúkás levelű teafa a mirtuszfélék családjába tartozik, mely Ausztráliában őshonos. Nem mindennapi, különleges gyógyító hatására már a XVIII. századi ember is felfigyelt. Akkoriban elsősorban sebek gyógyítására használták. A napjainkban is ismert olajat a teafa leveléből és gyökeréből nyerik ki vízgőz desztilláció útján. Az így elkészült esszenciát bárki használhatja, akár otthoni felhasználásra is. Sebgyógyításnál közvetlenül a sebre kell csepegtetni, míg a kozmetikai ipar krémekbe, szappanokba zárja az olajat.

A teafaolaj sokrétű alkalmazási területeiről korábban már volt szó. Mivel a teafa a legerősebb tisztító szer-mégis 100%-ig lebomlik, így valóban környezetbarát- a háztartásbeli használata elsősorban tisztító-, fertőtlenítő-, és penész eltávolító jellege miatt ismert. Jelen blog bejegyzésünkben legfőképpen a teafaolaj kozmetikai felhasználását említjük, mely kettős funkciót tölt be. Egyrészről helyi érzéstelenítő és fertőtlenítő hatású (tehát kitűnő antiszeptikum), másrészről pedig kiváló regeneráló és bőrtápláló, amely energiával tölt fel és intenzíven hidratál.

A teafaolajból készült szépségápolási termékek a hajtól a lábakon át az arcig: valamennyi testrész gyógyító és szépítő elixírje.

Mivel a leghatékonyabb antiszeptikum, megöli a káros baktériumokat, vírusokat és az ártalmas gombákat, mindemellett pedig képes megelőzni a fertőzéses betegségek kialakulását is. Az intim higiénia elsődleges forrása, miközben az intim teafaolajos síkosító gél az intim kapcsolatokat is egészségesen felejthetetlenné teszi. 

A teafaolaj tehát egyszerre táplál és gyógyít, regenerál, valamint energetizál. Jótékony és gyógyító hatását a tudomány is elismeri.

A gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajos termékeket a következő sorokban felsoroljuk és röviden jellemezzük. A tömény teafaolaj a mindennapi testápolás és az intim higiénia nélkülözhetetlen velejárója. A teafaolajos arc- és testápoló tej fürdés, zuhanyzás után a tiszta, ápolt bőrért felelős. A teafaolajos szappan nem csak hidratál, hanem vérkeringés és anyagcsere serkentő hatásáról is ismert.  A teafaolajos arckrém tiszta pórusú, üde és hidratált bőrrel ajándékozza meg az embert. A teafaolajos arctisztító gél pedig nem csak a sminktől szabadít meg kíméletesen, hanem a ráncokat is kisimítja, valamint E-vitaminnal tölti fel.

Az arc- és bőrápolás mellett szintén megtalálható a teafaolajos fogkrém és fogfehérítő is, melyek nem csak széppé teszik a fogakat, hanem a fluor tartalomnak köszönhetően védenek a karies és a parodontese ellen is.

A teafaolajos intim higiéniáról úgy gondoljuk, többet is érdemes beszélni. Egyre többen szenvednek ugyanis gombás fertőzésektől (kiváltképp a strandidő beköszöntével), miközben kevesen vállalják fel, hogyha például hüvelyszárazság esetén síkosító gélre lenne szükségük. Pedig a teafaolajos intim ápolók kíméletesen, hatékonyan ápolnak, miközben az intim pillanatokat felejthetetlenné, zökkenőmentessé teszik.

Az intim wash gél a többi teafaolajos termékkel együtt az intim flóra egyensúlyának felborulását állítja helyre. De vajon miért borulhat fel ez az egyensúly? Melyek a kiváltó okok? Gondoljunk csak például azokra az agresszív szerekre, melyekkel nap mint nap találkozunk. Vagy például a ruháinkat alkotó irritáló anyagokra, amelyekkel szintén minden percben érintkezik a testünk és épülnek be bőrünk rétegeibe. Ezek a káros anyagok fertőznek, erre jelent hatékony megoldást a teafaolaj. Mikrofinomságú összetevői kíméletesen, mégis hatékonyan ápolnak. A teafaolajos termékek irritáló összetevőktől mentesek, miközben nem tartalmaznak konzerváló szert sem.

A teafaolajos vagina gél kifejezetten a vagina nyálkahártyájának egyensúly-megtartására törekszik, mely hüvelyszárazság esetén a síkosító gélhez hasonlóan, tökéletessé varázsolja az intim együttléteket.

A biztonságos szexuális kapcsolatokért a teafaolajos óvszer felel. A gombás, bakteriális és vírusos kórokozók ellen védelmet nyújtó óvszer a nemi kapcsolatokon keresztül terjedő fertőzések ellen nyújt védelmet. Legnagyobb előnye, hogy nem ingerli a nyálkahártyát, valamint, hogy a gumira érzékenyek is bátran használhatják.

Az említett intim ápolók tisztálkodás után vagy fürdőzés, szaunázás előtt használatosak. Naponta akár több alkalommal is használhatóak.

Aki egyszer kipróbálja és a saját bőrén tapasztalja meg a teafaolaj gyógyító áldását, többé nem akar megválni tőle. Ezek a kozmetikai és bőrápoló termékek szinte észrevétlenül is az életünk leggyakrabban használatos termékeivé válnak. Az ajakbalzsam, a kézápoló vagy éppen az óvszer, akár egy kisebb táskában is könnyen elférnek. Védelmet, biztonságot nyújtanak, miközben önmagunkat és a mindennapjainkat is szebbé teszik.

Bogdán Szilvia